Lancering Haagsche Stadsfiets

Vrijdag 25 maart gaf wethouder Tom de Bruijn van Verkeer het officiële startsein voor de Haagsche Stadsfiets. De Haagsche Stadsfiets is de eerste fiets die je kunt huren op de ene plek en kunt inleveren op een andere, het zogeheten van A naar B.

De Haagsche Stadsfiets is te huur bij Pick up & Go locaties bij de Biesieklettes. De fietsen zijn groengeel, in de kleuren van Den Haag, mooi duidelijk herkenbaar dus! Iedereen kan een Haagsche Stadsfiets huren, een abonnement is niet nodig. Wil je op de fiets naar Scheveningen, pak een groengele fiets. Je strandtas kan op het transportrek. Regent het als je naar huis gaat? Geen probleem: laat je de fiets in Scheveningen achter en pak de tram. De afgelopen 2 jaar is er hard gewerkt bij Du Nord Rijwielen uit Scheveningen om de Haagsche Stadsfiets te ontwikkelen en over de stad uit te zetten. Samen met de Biesieklettes is er een netwerk ontwikkeld waarbij op aangegeven locaties de fiets kan worden gehuurd. Nieuw is, dat de fiets niet op dezelfde locatie hoeft te worden ingeleverd maar op een andere duidelijk aangegeven plek kan worden teruggebracht. Er zijn 7 locaties in de stad waar je een fiets kunt huren en 21 locaties waar je hem kan inleveren.

De oplettende Hagenaar zal hem al hebben zien rijden, nu zijn er 180 op de weg. Binnen 5 jaar moet dit zijn gegroeid naar meer dan duizend, zodat Den Haag qua identiteit duidelijk zichtbaar wordt en direct meewerkt aan een goed bereikbare, schone en milieuvriendelijke stad. Met nieuwe fietspaden, toenemend aantal stallingen, een groengeel fietssysteem en een groeiend aantal bezoekers, is Den Haag klaar voor de toekomst. www.haagschestadsfiets.nl