FIETSDEELSYSTEEM I.C.M. HAAGSCHE STADSFIETS OF FIETS OP MAAT

De huidige fietsdeelsystemen kenmerken zich door een zware en kostbare infrastructuur waardoor de exploitatie vrijwel altijd ondersteund moet worden door reclame inkomsten of subsidie. Dat zijn nu net twee bronnen die de laatste jaren onder druk staan.

De bediening van Mobilock is supersimpel: de toeristen, medewerkers of gasten maken een account aan op de Mobilock-website of Mobilock-app. Daarna kunnen zij 24/7 een fiets reserveren via de site of app.Na het kiezen van de gewenste vertrektijd verschijnt een overzicht van de beschikbare fietsen op de verschillende locaties. Hieruit kan uw medewerker of gast een fiets en locatie kiezen. Mobilock bevestigt deze selectie en maakt een reservering. Met behulp van de app of website vindt de medewerker of gast snel de weg naar de gereserveerde fiets. Eenmaal bij de stalling aangekomen, lokaliseert de Mobilock-app de gereserveerde fiets. Nadat de fiets is gevonden, voert uw medewerker of gast het nummer van de geselecteerde fiets op de app in. Zijn smartphone is nu veranderd in een veilige digitale fietssleutel. Met één druk op de knop opent hij Mobilock en kan hij wegfietsen!

Tijdens de fietstocht kan uw medewerker of gast het fietsslot zo vaak openen en sluiten als hij wil. Eenmaal op slot staat de fiets veilig. Het Mobilock is namelijk gemaakt van robuust staal en voldoet aan de strengste eisen. Bij het op slot zetten van de fiets vraagt de app of het gaat om een tijdelijke stop of om het einde van de fietstoer. In het laatste geval komt de fiets weer beschikbaar voor anderen.